Actieve dorpen

Laarbeek heeft in alle dorpen volop sport- en beweegmogelijkheden. We stimuleren inwoners van jong tot oud om de mogelijkheden te benutten. Doen wat bij je past maakt bewegen een leven lang leuk, gezond en gezellig. Heb je een goed idee om sport en bewegen of een gezonde leefstijl te stimuleren? De Gezondheidsrace, de trimbaan in Mariahout en de beweegtuin in Lieshout zijn mooie voorbeelden van succesvolle burgerinitiatieven. We ondersteunen het graag!

Zeven enthousiaste verenigingen doen mee aan de Gezondheidsrace Laarbeek 3.0. De clubs zetten zich in voor nieuwe activiteiten, samenwerking, gezelligheid en proberen mensen in beweging te brengen. Alle deelnemers organiseren een Laarbeek activiteit waaraan alle inwoners mee mogen doen. Daarnaast zullen de clubs ook elkaar beter leren kennen. Welke club krijgt mensen op de been, durft grenzen te verleggen en weet op een originele manier te verrassen…?

Iedereen is welkom om aan de activiteiten mee te doen!

Kijk voor voor informatie op www.gezondheidsrace.nl

Ontdek de trimbanen in Laarbeek!

Trimbaan Mariahout
In de bossen van Mariahout ligt een prachtige trimbaan met toestellen, die is aangelegd en wordt beheerd door vrijwilligers van Zorg om ’t Dorp. Je kunt hier heerlijk wandelen, hardlopen of oefeningen doen en kinderen kunnen er lekker spelen.

Trimroute De Groene Long
Midden in Beek en Donk ligt een mooie groene trimroute in natuurgebied ‘De Groene Long’. De route biedt varianten van 0,45 tot 4,1 kilometer. Vier routes starten op de hoek Otterweg/Nachtegaallaan, schuin tegenover Zorgcentrum De Regt. De kortste route, ‘het Roekenrondje’ start op de kruising IJsbaanlaan/Lage Heesweg.

In Laarbeek zijn verschillende mogelijkheden om je professioneel op weg te laten helpen met een verantwoorde looptraining. Zowel bij verenigingen als bij sportcentra kun je hiervoor terecht. Voor de liefhebber: de route is opgenomen in de app’s Runkeeper, Runtastic en Endomondo. Deze applicaties zijn te gebruiken op je smartphone en zijn gratis te downloaden.

In september 2016 heeft de KBO Lieshout in samenwerking met Zorgboogcentrum Franciscushof een beweegtuin geopend. Ale inwoners die lekker willen bewegen op de toestellen zijn van harte welkom.

Begeleiding
Elke dinsdag en vrijdag is er van 10.00 tot 11.00 uur  begeleiding door een sportcoach van Laarbeek actief! of fysiotherapeut van Zorgboog in Balans.

Iedereen 55+ is van harte welkom om mee te komen doen!

Maak kennis met het sportaanbod in Laarbeek!

Laarbeek Sportief. Kom, kijk, ontmoet of doe mee!

Maak kennis met sport- en beweegaanbod in Laarbeek!
Op zondag 16 september van 10.30 tot 13.00 uur kan iedereen vrijblijvend kennismaken met een groot aantal sportaanbieders in Laarbeek. Zo’n 20 sportverenigingen en organisaties presenteren zich in en rondom de Laarbeekse sporthallen. De kennismakingsdag richt zich niet alleen op de jeugd, maar op inwoners van jong tot oud. Er zijn demonstraties, informatie en sommige sporten kun je zelfs meteen uitproberen! De sporters presenteren zich per dorp in een sporthal.  Grijp de kans om op één locatie kennis te maken met meerdere sporten. Kom, kijk, ontmoet of doe mee! De clubs heten u van harte welkom!

Sporten is méér dan bewegen
Voor (nieuwe) inwoners is het leuk om te zien wat er allemaal te doen is op sportgebied. Het werven van leden is belangrijk voor sportverenigingen. De verenigingen willen ook laten zien dat sport méér is dan alleen lichamelijke inspanning. Sport zorgt voor ontmoeting, gezelligheid, draagt bij aan een gezonde leefstijl en is leuk om te doen. Dus kom, kijk, ontmoet of doe mee! Grijp de kans om op één locatie kennis te maken met meerdere sporten.

Deelnemers
Initiatiefnemers voor de sportkennismaking zijn Badmintonclub De Ganzeveer, turnvereniging De Ringen en Badmintonclub Mixed. De sportkennismaking wordt ondersteund door jongerenwerker/sportcoach Jaccy van den Enden van Vierbinden en buurtsportcoach Ilse van Ham. Het aanbod varieert van badminton, (tafel)tennis, turnen, dans, judo, pole fitness tot bootcamp, boksen en volleybal. De clubs heten u van harte welkom!

16 september 2018, 10.30 – 13.00 uur
Laarbeek Sportief! Kom, kijk, ontmoet of doe mee!


Aarle-Rixtel, sporthal De Dreef
De Duivenakker 76

Badmintonvereniging De Ganzeveer, www.ganzeveer.nl
Cialfo gym, www.cialfo-gym.nl
LTV De Hut, www.ltvdehut.nl
Tom v.d. Bogaard, Demonstratie freestyle BMX
Strong Coaching – Bootcamp,  www.strongcoaching.nl
Zwemvereniging Beek en Donk, www.zwemverenigingbeekendonk.nl

Beek en Donk, sporthal D’n Ekker
Muzenlaan 2a

Badmintonclub Mixed, www.bcmixed.nl
Bedovo volleybal, www.bedovo.nl
Boksclub Laarbeek, www.boksclublaarbeek.nl
Budoclub Beek en Donk, www.bcbeekendonk.nl
DéDé Danceballet, www.dededanceballet.nl
Outdoor Laarbeek, www.outdoorlaarbeek.nl
RC De Oude Molen, www.rcdeoudemolen.nl
Sparta ’25, www.sparta25.nl
Tati’s Dance Agency, www.tdanceagency.nl
TTV Een en Twintig, www.ttveenentwintig.nl
TV De Ringen, www.deringen.nl
Zwemvereniging Beek en Donk, www.zwemverenigingbeekendonk.nl

Lieshout, sporthal De Klumper
Papenhoef 2

Badmintonclub Lieshout, www.badmintonclublieshout.nl
Basketbalclub Lieshout, www.bclieshout.nl
Judoclub Avanti, www.judoclublieshout.nl
Tennisvereniging De Raam, www.tvderaam.nl
Zwemvereniging Beek en Donk, www.zwemverenigingbeekendonk.nl

Laarbeek Verenigt – Het sportieve hart van Laarbeek
Voetbalverenigingen ASV ’33, ELI, VV Mariahout, Sparta ’25, korfbalvereniging Flamingo’s en de gemeente hebben samen het toekomstplan ‘Laarbeek Verenigt, het sportieve hart van Laarbeek’ opgesteld. Samen werken we aan het verduurzamen en toekomstbestendig houden van het sportaanbod en de sportparken. Clubs en gemeente vormen gezamenlijk het platform ‘Laarbeek Verenigt’. De ambities van het platform vind je in het Toekomstplan Buitensport Laarbeek.