KennisCafé: workshop papiersnijden

Schuilt er een verborgen papierkunstenaar in jou?
Papierkunstenaar Mariska Teeuwen verzorgt op dinsdagavond 14 maart een KennisCafé voor Bibliotheek De Lage Beemden. Tijdens een workshop brengt Mariska je het eeuwenoude ambacht van het ‘papiersnijden’ bij. In twee uur leer je de basistechnieken in een aantal eenvoudige stappen. Je gaat zelf aan de slag en hebt aan het einde van de avond een eigen vlinderkunstwerkje gemaakt.

Kirigami
Papiersnijkunst (ook wel paper cutting of kirigami genoemd) komt oorspronkelijk uit China, waar ook de oorsprong van papier naartoe terug geleid kan worden. Paper cutting is een kunstvorm waarbij je met een mesje snedes maakt in papier en hiermee een patroon of figuur te voorschijn laat komen.

Mindful
Even geen pixels, printers en social media. Alleen maar een potlood, papier, gum en mesje. Dat is alles. Alle materialen zijn aanwezig en ervaring is niet nodig. Kom je ook mooie dingen maken?

De workshop vindt plaats op dinsdag 14 maart van 19.30 – 21.30 uur bij Bibliotheek Beek en Donk. De kosten bedragen € 12,50 per persoon. Dit is inclusief gebruik van materiaal tijdens de workshop. Bij minimaal zes deelnemers gaat de workshop door. Graag aanmelden vóór vrijdag 3 maart. Kaartverkoop via bibliotheeklagebeemden.nl.

Naam organisatie:
Bibliotheek De Lage Beemden

eventImage
Meer informatie:

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit op de website van Bibliotheek De Lage Beemden.