KennisFabriek over schaken

Op woensdag 14 december verzorgt Diek Lukassen, schaakliefhebber uit Mariahout, een KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden over schaken.

Dagelijks beleven honderden kinderen erg veel plezier aan het schaken. Wat houdt hen bezig? Daar kom je eigenlijk alleen achter door zelf te spelen. Het doel is eenvoudig: verover de koning. Het draait om de ontdekkingstocht naar dat doel. Wat is steeds jouw beste zet en wat kan de tegenstander doen? In het begin lijkt alles ingewikkeld, maar je krijgt al snel door hoe de stukken samenwerken. Het leuke is de enorme variatie. Elke partij verloopt anders, omdat er miljoenen mogelijkheden zijn. Een ware ontdekkingstocht.

Schaken is net als leren fietsen of rekenen: eenmaal geleerd, vergeet je het niet meer. Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het bevordert hun concentratievermogen, stimuleert hen om eerst na te denken en dan pas te doen en zorgt voor zelfvertrouwen.
Diek Lukassen vertelt de in en outs van het schaakspel. Na de interactieve lezing is er ruimte om met elkaar het spel te spelen. Lukt het jou om schaakmeester Diek of je tegenpartij te verslaan?

De KennisFabriek vindt plaats op 14 december van 15.00 tot 16.00 uur in de Huiskamer in Mariahout en is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelname is gratis. Meld je vooraf aan via www.bibliotheeklagebeemden.nl, dan ben je zeker van een plekje.

Georganiseerd door:
Bibliotheek De Lage Beemden

eventImage
Meer informatie:

Klik hier voor meer informatie over deze activiteit op de website van Bibliotheek De Lage Beemden.